Online reserveren en boeken direct via je eigen website

Als bedrijf of ondernemer is het lastig om een goed boekingsplatform te kiezen, omdat ieder platform andere mogelijkheden biedt. Gelukkig heeft AppyBee daar de perfecte oplossing voor, het platform biedt namelijk veel mogelijkheden waaronder een handige webwidget. Met de webwidget zorgen wij ervoor dat het boekingsplatform gekoppeld kan worden aan je website. Daar zijn verschillende manieren voor die naar wens gerealiseerd kunnen worden. We vertellen daarom in dit blog meer over de mogelijkheden van een webwidget.

Wat is een webwidget?
Een webwidget is een handige module waarmee je verschillende onderdelen op je website kunt installeren. Voor AppyBee gaat dat om een boekingssysteem. Met onze webwidget maak je het de (potentiële) klant makkelijker om jouw producten en diensten te bestellen en boeken. Naast een stukje gemak, ziet het er ook professioneel uit waardoor je de kans op bestellingen vergroot.

Welke webwidgets zijn er?
Binnen de webwidget zijn er meerdere mogelijkheden om ons boekingsplatform op de website te integreren. Dat zijn:

Flap/pop-up aan de zijkant

Deze variant is een balk aan de rechterzijde van het beeldscherm. Op het moment dat er op de knop ‘boeken’ gedrukt wordt, schuift aan de rechterkant de pop-up in het beeld. Zo blijft de klant op de website en kan er eenvoudig een product of dienst aangekocht worden.

Full screen pop-up

De full screen pop-up zorgt ervoor dat er na de klik in het volledig scherm een pop-up opent. Via dit scherm kan er direct een bestelling gedaan worden en hoeft de pagina niet verlaten te worden.

Inline

Met de inline variant komt de klant direct in het scherm waarin hij of zij een bestelling kan doen. Hierbij zit het boekingssysteem in de pagina verwerkt zodat de klant niet meer op de knop ‘boeken’ hoeft te klikken. Zo is het nog eenvoudiger en lijkt het alsof het boekingssysteem onderdeel is van de website.

Directe link

De ‘boek nu’ knop verwijst je klant naar een losse pagina waar de boeking geregeld kan worden. Dit is een los onderdeel en hierbij is het boekingssysteem niet direct of eigenlijk helemaal niet gekoppeld aan de website. Deze variant wordt vaak gebruikt-wanneer je geen website hebt en/of achter de ‘Boek nu’ knop van Facebook of Instagram geplaatst.

Webwidget op maat

Ieder bedrijf is anders en heeft een eigen huisstijl. Bij AppyBee is het mogelijk om de webwidget geheel aan te passen aan je huisstijl. Zo ben je er zeker van dat alles in dezelfde stijl is en het oogt alsof het platform in de website gebouwd is. Klanten hebben dan ook direct de indruk dat alles via de website loopt in plaats van een los boekingsplatform. Zo is het gemak voor de klant groter en draagt het bij aan een professionele uitstraling. Twijfel je nog over de mogelijkheden van onze webwidget? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Ook meer weten over AppyBee?

Ontdek hoe AppyBee jouw fitnessonderneming kan helpen om meer leden te behouden, geen onnodige tijd aan je administratie en agenda te besteden en meer omzet te genereren.

Comments are closed.